جواز تاسیس صنایع و مراحل دریافت
چگونه باید برای اخذ جواز تاسیس اقدام کرد ؟

یکی از مهمترین و پر متقاضی ترین جوازها برای کسب و کار و تولید و راه اندازی کارگاه ها و همچنین استفاده از مزایا و وام ها، و جواز تاسیس صنایع می باشد.

جواز تاسیس صنایع نقش مهم و بسزایی در فرآیند ایجاد شغل و افزایش تولید داخلی و بی نیاز شدن از کالاهای خارجی دارد، در این مقاله به طور کامل و دقیق به نحوه دریافت و همه موارد این جواز خواهیم پرداخت.

افراد اعم از حقیقی یا حقوقی برای انجام یک فعالیت که هم می تواند تولیدی یا اقتصادی باشد ابتدا باید از اداره صنعت معدن تجارت استان خود جواز تاسیس صنایع دریافت کند.

برای اخذ یک جواز باید کالاهایی که به یکدیگر مربوط می باشند را در قسمت انواع کالاهای جواز نام ببرید. برای مثال امکان اینکه در یک جواز هم تولید پوشاک و هم تولید عرقیجات ذکر شود غیر ممکن است.

صادر کننده جواز تاسیس صنایع کدام وزارتخانه یا سازمان است؟

اگر بخواهیم به تولید محصولات کشاورزی بپردازیم برای اخذ جواز تاسیس باید به اداره وزارت جهاد کشاورزی و ارگان های مرتبط مراجعه کنید.

همچنین اگر قصد تولید کالاهای پزشکی مختلف نظیر سرنگ ، گاز استریل و غیره یا احداث کارخانه و کار گاه های داروسازی یا مواد غذایی را دارید، بایستی جهت اخذ مجوز به سازمان وزرارت بهداشت مراجعه کنید.

وزارت کار و تعاون در برای ایجاد کار آفرینی و مشاغل خانگی نیز به جواز تاسیس صنایع مربوطه نیاز دارید. شما می توانید این جواز را از وزارت کار و تعاون بر حسب قوانین جاری دریافت نمایید.

در حوزه NGO ها و احزاب نیز باید به سازمان میراث فرهنگی در حوزه گردشگری و صنایع دستی وزارت کشور مراجعه کرد.

 

* برای دریافت جواز تاسیس برای عمده فعالیت های صنعتی، باید از وزارت صنعت و معدن تجارت اقدام شود.

با در دست داشتن جواز می توانید در یکی از شهرک های صنعتی که قبلا اسم آن مکان در جواز درج شده است مشغول به تولید محصول و کالایی باشید که در خود جوازتان قید شده است.

چگونه می توانید ۲ تا جواز به نام خود داشته باشید؟

در ابتدا باید بدانید که در سایت وزارت صنعت و معدن فقط یک بار می توانید با کدملی خودتان وارد به سیستم بشوید و جواز تاسیس اخذ کنید.

اما اگر شما نیاز دارید که جز اولین جواز باز جواز کالای دیگری را اخذ کنید باید این جواز را از دیگری که کالای آن با کالای مد نظر شما مطابقت دارد خریداری کنید و سپس به انتقال آن به نام خودتان اقدام کنید.

کاربرد و مزایای دریافت جواز تاسیس چیست؟

 امکان دریافت وام و تسهیلات دولتی با سود تولیدی و تنفس یک الی دو سال و دوره بازپرداخت بلند مدت

 در دسترس بودن پیش طرحی تایید شده توسط کارشناسان مرجع صادر کننده برای ارائه و جذب سرمایه گذاری در سازمان های مربوطه

 امکان شرکت در نمایشگاه های تجاری داخل و خارج از کشور

ثبت برند و علامت تجاری برای محصولات در اداره ثبت علامت تجاری

 تخصیص زمین صنعتی در شهرک های صنعتی استانی که از آن جواز دریافت کردید؛ به نرخ مصوب دولتی و تنها با پرداخت ۳۰ درصد نقد و ۷۰ درصد اقساط به صورت ۳۶ ماه (برای هر سه ماه یک قسط)

جواز تاسیس صنایع به نام چه کسی صادر می شود؟

اگر قصد دارید که جواز تاسیس صنایع دریافت کنید، باید تعیین نمایید که طرح برای شرکت راه اندازی می شود یا برای شخص خودتان یا دیگری !

در صورتی که جواز را برای شرکت خاصی تهیه نمایید، جواز به صورت حقوقی و به نام شرکت یا موسسه صادر خواهد شد اما اگر بخواهید به صورت حقیقی جواز تاسیس کسب کنید جواز به نام شخص متقاضی صادر می شود.

تفاوتی بین جواز تاسیس حقیقی و جواز تاسیس حقوقی وجود ندارد و از نظر قوانین و کاربرد مشابه می باشند ولی اکثر بانک ها برای اعطای وام و تسهیلات به جوازهای تاسیس حقوقی بیشتر بها خواهند داد و در بعضی از مواقع شاهد این بوده ایم که وام های بالای یک میلیارد تومانی برای جواز حقیقی اختصاص داده شده است.

چه مدارکی جهت اخذ جواز تاسیس لازم است؟

 

مدارک مورد نیز با توجه به نوع جواز که حقیقی یا حقوقی باشد متفاوت است.

۱٫ مدارک لازم برای اخذ جواز شخص حقیقی :

* کپی و اصل شناسنامه فرد متقاضی

* کپی واصل کارت ملی شخص متقاضی
* کپی و اصل کارت پایان خدمت فرد متقاضی

۲٫ مدارک لازم برای اخذ جواز شخص حقوقی :

* کپی و اصل شناسنامه وکارت ملی دارندگان حق امضاء
* کپی و اصل کارت پایان خدمت دارندگان حق امضاء
* کپی و اصل شرکتنامه و اساسنامه شرکت
* کپی و اصل روزنامه رسمی تاسیس شرکت
* کپی و اصل روزنامه رسمی آخرین تغییرات شرکت
* مهر شرکت

مدت فرآیند اخذ جواز تاسیس چقدر طول می کشد؟

مدت زمان لازم با توجه به سازمان و یا وزارت خانه صادر کننده جواز تاسیس صنایع متفاوت می باشد؛ اما قابل ذکر است که مدت زمان لازم برای اخذ جواز به صورت حقیقی و حقوقی یکسان می باشد.

مدت زمان دریافت جواز از وزات صنعت و معدن و تجارت به طور معمول بین ۵ تا ۲۰ روز کاری می باشد؛ اما برای اخذ جواز از وزارت جهاد کشاورزی بین ۲۰ روز الی ۳۵ روز کاری می باشد.

 

همچنین مدت زمان برای صدور جواز از سازمان میراث فرهنگی و گردشگری چیزی حدود ۱ الی ۲ ماه به طول می انجامد.

اعتبار جواز تاسیس چقدر می باشد؟

جواز از تاریخ صدور به مدت یک سال اعتبار دارد و بعد از گذشت یک سال قابل تمدید می باشد که مدت تمدید آن به نظر کارشناسان بستگی دارد که میزان معیار آن ها نیز نسبت به پیشرفت کار می باشد و این زمان متغیر می باشد.

اگر برای تمدید جواز اقدامی صورت نگیرد، جواز به خودی خود از اعتبار فاقد شده و باطل خواهد شد.

دریافت جواز چقدر هزینه دارد؟

بر اساس نوع طرح، وزارت خانه صادر کننده جواز، مدت زمان و پیگیری تا اخذ جواز و واریزی اداره مربوطه میزان حق الزحمه دریافتی برای اخذ جواز تاسیس صنایع متفاوت می باشد.

شما می توانید با تماس یا ارتباط از فضای مجازی (whats app) از قیمت های ثبت آروین مطلع شوید.

برای سهولت و انجام سریع کار شما پاسخگویی به صورت تمام وقت می باشد.

۰۲۱۴۴۹۶۰۳۵۲ _ ۰۲۱۴۴۹۶۰۳۴۲ _ ۰۹۹۰۴۸۰۸۴۵۴

مخاطبین عزیز ثبت آروین چنانچه تصمیم به اخذ جواز تاسیس صنایع دارید و یا در مورد اخذ این جواز نیاز به مشاوره و راهنمایی دارید، می توانید از طریق راه های ارتباط با ما، از مشاوره تخصصی و رایگان کارشناسان با تجربه موسسه بهره مند گردید.